Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, на 10 јули во 19:00 часот во престижната Камерна сала-Бугарија, се одржа Бахова вечер во исполнение на афирмираните македонски музичари: проф.м-р Михаило Куфојанакис-виолина, Момчило Куфојанакис-виолина и Тодор Светиев-пијано

Концертот претставуваше можност за достојно презентирање на културните дострели на Р Македонија од областа на репродуктивната уметност со афирмирани солисти, искусни педагози и млад талентиран виолинист

   
   
                                                                                     Од концертот

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија