Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 11 јули во 19:00 часот во просториите на КИЦ беше реализирана промоцијата на Дуо Скупи и на нивниот компакт диск, со најнов музички материјал. Дуо Скупи пред публиката во Софија ги претстави директорот на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, г-н Васко Шутаров.

Јета Старова-Мехмети на флејта и Ермал Мехмети на виолина, го чинат дуото Скупи коe изминативе години имаше серија успешни настапи ширум Европа и САД. Добитници се на бројни меѓународни награди, како и на високата награда во Р.Македонија "Мајка Тереза". Дуо Скупи досега има остварено и повеќе настапи во Р.Бугарија, а на промоцијата се претставија со музички материјал од компакт дискот "Дуо Скупи", како и со музички теми од следниот компакт диск кој е во подготовка.

   
   

                                                                                Од промоцијата

Kултурно-информативниот центар на Р.Македонија во Софија изразува посебна благодарност за досегашната 4 годишна професионална соработка со г-ѓа Јадранка Чаушевска - Димов, министер-советник во Амбасадата на Р.Македонија во Р.Бугарија. 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија