Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Македонскиот современ сликар Ѓорѓи Чулаковски - Ѓото се представи пред бугарската публика со самостојна изложба на графики и цртежи во Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија на 24 јануари.

Ѓорѓи Чулаковски - Ѓото кој магистрирал на Ликовната Академија во Скопје, отсек графика, оваа година слави 35 години богато творешство, за кое што добил голем број меѓународни награди. Автор е на 20 самостојни изложби и над 100 колективни.

   
   
                                                                           Од самата изложба

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија