Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, во соработка со НУ Музеј на современа уметност-Скопје, на 9 октомври во 18:00 часот во просториите на КИЦ се отвори изложба на уметнички фотографии под наслов "Еден" од современата македонска фотографка Ива Димеска.

Ива Димеска е родена 1980 година во Скопје, Македонија. Завршила Филозовски факултетот во Скопје. Специјализирала во Парис 2004 год. (Sipa Press-прес агенција за фотографија) и Њујорк 2006 год. (New York Institute of Photography-за дигитална фотографија). Учествувала на неколку самостојни и групни изложби, како и на неколку фестивали. Наградена е во Скопје, 2000, Форум. Работи како слободен фотограф.

   
   
                                                                           Од самата изложба

   
   
                                        Нејзини дела представени на изложбата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија