Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Изложбата на познатите македонски карикатуристи, Дарко Марковиќ, Мице Јанкуловски, Драган Поповски и Мирослав Георгиевски-Миро, со наслов "Априлско, ха, ха, ха", беше отворена во галерискиот простор на Музејот "Земјата и луѓето" во Софија.
Изложбата ја отворија директорите на Културно-информативните Центри на Р.Македонија во Софија и на Р.Бугарија во Скопје, Васко Шутаров и Димитар Христов.
Ова е возвратна посета на македонски карикатуристи, после минатогодишното гостување на бугарски карикатуристи низ неколку градови во Македонија.
Македонските карикатуристи од своите колеги од Сојузот на бугарски ликовни уметници- секција Карикатуристи, беа нагредени со повелби за посебен придонес во развојот на светската карикатура
.

   
   
                                                                                   Од изложбата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија