Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 15 мај во 20:00 часот во Центарот за култура и дебата "Црвената куќа" (сала Пеша Николова) беше реализирана промоција на книгата "Санитарна енигма“ од Јасна Котеска. Книгата ја промовираа претставници од издавачката куќа "КХ-Критицизам и хуманизам и директорот на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија Васко Шутаров.

   
   

                                                                                 Од промоцијата

За првото преведено дело на Др.Јасна Котеска на бугарски јазик, стручната јавност смета дека е на висината на најновите истражувања во светската и европската теорија на психоанализата и културологијата и на фонот на истражувањата на Жак Лакан, Јулија Кристева, Славој Жижек и Мери Даглас.
Јасна Котеска е професор на Филолошкиот факултет во Скопје и автор на "Македонското женско писмо" (2003), "Санитарната енигма" (2006), "Комунистичката интима" (2008).

 

 

 

 

 

 

 

  

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија