Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија на 2 јули, во 19:00 часот во галерискиот простор на КИЦ беше отворена ликовна изложба со наслов "Конекција". Во присуство на младите ликовни уметници, изложбата ја отвори директорот на КИЦ на Р.Македонија во Софија г-дин Васко Шутаров.

На изложбата се претставени дела на пет млади ликовни автори од Р.Македонија, кои годинава магистрираа на НХА (Национална Уметничка Академија) во Софија. Зоран Мише, Павел Целкоски и Горан Тричковски се претставени со свои графики, Ненад Мичиќ со свои скулптури од керамика а Зоран Георгиев со неколку дела во масло на платно.
Изложбата посетителите можат да ја видат секој работен ден, во текот на месеците јули и август.

   
   
                                                                           Од самата изложба

   
   
                                           Нивни дела представени на изложбата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија