Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 31 јануари во 15:00 часот во просториите на КИЦ беше промовирана едицијата "130 тома македонска книжевност на англиски јазик". Пригодно обраќање, по повод овој настан, имаше директорот на Културно-информативниот Центар, Васко Шутаров.

Овој капитален проект, низ 30.000 страници, низ сите жанрови, стилови и литературни вредности, претставува пресек и вистинска панорама на македонското литературно творештво.
130 тома македонска книжевност на англиски јазик, се веќе достапни за бројните читатели и членови на Библиотеката на Културно-информативниот Центар.

   
   

                                                                                Од промоцијата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија