Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Културно-Информативен Центар на Р Македонија во Софија и Институт за фолклор Марко Цепенков - Скопје на 3 јуни организираа изложба на изданија на Институтот, како и промоција на најновите изданија. На изложбата беа представени и делови од народни носии од депото на Институтот

Институтот за фолкор беше представен од директорот д-р Севим Пиличкова, додека презентацијата на издавачката дејност беше направена од страна на д-р Клеанти Ановска.
Истовремено беа промовирани и книгите: Фолклорот во Охридско-Струшкиот регион, од група автори научни работници во Институтот (книгата е наградена со највисоката државна награда "Гоце Делчев"), при што беше промовирана од д-р Боне Величковски и книгата Традицискиот народен календар на шопско-брегалничката етнографска целина од д-р Зоран Малинов. Книгата беше промовирана од д-р Петко Христов виш научен соработник во Етнографскиот Институт со Музеј од Софија

   
   
                                                                           Од самата изложба

   
   
                        Книги и народни носии представени на изложбата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија