Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија и НУ Музеј на современата уметност - Скопје, на 14 декември, во 18:30 часот во просториите на КИЦ беше отворена изложба "Невидливиот пејзаж“. Изложбата ја најавија и отворија: Васко Шутаров, Директор на КИЦ Софија и Елиза Шулевска, Директор на НУ Музеј на современа уметност.

На изложбата беа претставени дела од Родољуб Анастасов, Виолета Блажеска  и Богдан Грабулоски, Матеј Богдановски, Иво Велјанов, Кирил Гегоски, Софија Грабулоска, Марин Димески, Велимир Жерновски, Христина Иваноска и Јане Чаловски, Антони Мазневски, Благоја Маневски, Оливер Мусовиќ, Станимир Неделковски, Станко Павлески, Душан Перчинков, Драган Петковиќ, Лазо Плавевски, Исмет Рамиќевиќ, Игор Тошевски, Симе Узуновски, Стефан Шашков, Јован Шумковски, Нехат Беќири.
Невидливиот пејзаж е еден од најзначајните проекти на Музејот на современата уметност за 2011 год.

   
   
                                                                           Од самата изложба

   
   
                                          Нивни дела представени на изложбата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија