Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија во Софија со подршка на Министерството за култура на Р.Македонија, представуван од директорот Доста Димовска а во присуство на Вршителот на должноста на Амбасадата на Р.Македонија во Софија Јадранка Чаушевска Димов, и врачи на директорот на Националната библиотека на Р.Бугарија "Св.Св.Кирил и Методиј" д-р Борјана Христова подарок над илјада книги за нивниот библиотечен фонд

Книгите се од македонски издавачи, од автори на македонски јазик и некои преведени и на бугарски јазик и од бугарски автори преведени на македонски јазик. Директорот на Националната библиотека д-р Борјана Христова на КИЦ на Р.Македонија им врачи благодарница за подарените книги

   
   
                                                                             Од самиот настан

 

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија