Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија а со подршка на Министерството за култура на Р.Македонија на 1 октомври во 18:00 часот во просториите на КИЦ беше отворена изложбата на современиот македонски уметник Петар Попчев. Изложбата ја отвори директорот на КИЦ на Р.Македонија, Доста Димовска.

Петар Попчев е роден 1954 год. во с. Гаково, Сомбор. Завршил Ликовна Академија во Приштина во 1979 год. Член е на ДЛУМ од 1980 год. Живее и работи како слободен уметник во Скопје.
Попчев учествувал на поголем број на групни изложби во земјата и во странство. Автор е на десетина самостојни изложби во Германија, Хрватска, во Музејот на град Скопје, во Центарот за култура и информации, во Струмичката ликовна галерија и други.

   
   
                                                                           Од самата изложба

   
   
                                          Негови дела представени на изложбата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија