Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, со поддршка на Министерството за култура на Р.Македонија. на 17 октомври во 18:30 часот во просториите на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Софија, со свој музички рецитал се претставија Емилија Ристевска Стефановска-флејта и Александар Стефановски-флејта. На програмата беа исполнети дела на Ј.С.Бах, Ф.Бах, Џ.Росини и Ф.Менделсон.

Дуо Стефановски за прв пат настапуваат со свој концерт во главниот град на Р.Бугарија. Имаат остварено бројни успешни гостувања во Франција, Италија, Германија, САД, Турција, Норвешка, учесници се на најзначајните македонски музички фестивали, добитници на значајни домашни и меѓународни награди.
Дуо Стефановски пред публиката во Софија ги претстави Директорот на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија во Р.Бугарија,г-н Васко Шутаров.

   
   

                                                                                    Од концертот

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија