Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 07 мај во 19:00 часот во просториите на КИЦ беше реализирана изложба на традиционални инструменти и носии од АНИП Стефче Стојковски од Скопје. Изложбата ја отвори директорот на Културно-информативниот Центар, Васко Шутаров.

Ансамблот на Стефче Стојковски е основан 1997 година и е вистински репрезент на богатото македонско музичко творештво. Имаат настапувано ширум светот и носители се на бројни домашни и меѓународни признанија.
На изложбата беа претставени галичка, мариовска, како и носии од кумановско, охридско, прилепско, скопско.

   
   

                                                                                    Од изложбата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија