Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 08 мај во 19:00 часот во Националниот музеј "Земјата и луѓето" беше реализиран етно концерт од АНИП Стефче Стојковски од Скопје.

Ансамблот на Стефче Стојковски е основан 1997 година и е еден од најреномираните претставници на македонскиот фолклор и музичка традиција. Имаат настапувано ширум светот, низ сите балкански држави, цела Европа, Турција, Кина, далечниот исток, Јужна Кореа, Јапонија, Русија и Бразил. Носители се на бројни значајни македонски и меѓународни признанија и награди. На концертот во Софија, АНИП Стефче Стојковски во 90 минутна одбрана програма, се претставија со грст изворни народни песни од сите краишта на Р.Македонија.

   
   

                                                                                    Од концертот

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија