Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија во соработка со Националната галерија на Македонија од Скопје и со поддршка од Министерството за култура на Р.Македонија на 29 октомври во 18:30 часот во галерискиот простор на КИЦ беше отворена изложбата "Приказни од детството" од ликовниот уметник Ацо Таневски.
Изложбата ја отворија г-н Васко Шутаров-директор на КИЦ на Р.Македонија во Софија, г-ѓа Халиде Палоши-директорка на Националната галерија на Македонија од Скопје и Горанчо Георгиевски-куратор на изложбата.

Ацо Таневски со концептот "Приказни од детската соба" беше претставен во "Мала станица" во Скопје, минатата 2011 година. Учесник е на бројни групни изложби во Р.Македонија и странство, а со оваа изложба за прв пат самостојно е претставен пред публиката во Софија.
Изложбата е поставена во периодот 29 октомври, до 15 ноември 2012 година.

   
   
                                                                           Од самата изложба

   
   
                                          Негови дела представени на изложбата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија