Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Современата македонска сликарка Тања Балаќ се представи пред бугарската публика со самостојна изложба во Културно-Информативниот Центар на Р Македонија на 20 март

Тања Балаќ е родена 1968 година во Скопје, Македонија. Дипломира во 1991 година на Факултетот за ликовна уметност во Скопје со специалност живопис. Во 2003 година реализира студииски престој во Париз. Од 1991 година е член на Друштвото на ликовните уметници на Македонија-ДЛУМ. Од 2006 година е председател на Друштвото на ликовните уметници на Македонија-ДЛУМ. Во својот творечки пат Балаќ досега реализирала над 12 самостојни изложби,учествувала во повеќе от 80 групни изложби во Македонија и странство.

   
   
                                                                           Од самата изложба

   
   
                                        Нејзини дела представени на изложбата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија