Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Културно-информативниот Центар на Р Македонија во Софија, во соработка со Чешкиот културен Центар, во Лилавиот салон на Чешкиот Центар на 23 октомври организираа џез концерт на Тони Китановски трио. Џез триото е во состав: Тони Китановски-гитара, Александар Секуловски-тапани и Иван Бејков-бас.бас.

Тони Китановски живее и работи во Скопје и е посветен едукатор и промотор на македонскиот џез во светот. Истовремено Китановски е и доцент на Факултетот за музичка уметност при Унивезитетот Гоце Делчев во Штип.
Во рамките на престојот во Софија истиот ден в 13:00 часот во организација на КИЦ, Тони Китановски одржа предавање на Националната Музичка Академија во Софија на тема: "Импровизацијата и композицијата во современиот џез".
та в съ

   
   
                                                                                     Од концертот

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија