Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Современиот македонски академски сликар Тони Шулаjковски се представи пред бугарската публика со самостојна изложба "Моќта на звукот" во Културно-Информативниот Центар на Р. Македонија на 8 април.

Тони Шулаjковски е роден 1969 година во Скопје, Македонија. Дипломира во 1992 година на Факултетот за ликовна уметност во Скопје педагошки одел, насока сликарство. Магистрира во 2002 годинана Факултетот за ликовна уметност во Скопје, насока сликарство. Од 1993 година е член на Друштвото на ликовните уметници на Македонија-ДЛУМ. Од 1996/1997 година работи како ликовен педагог. Во својот творечки пат Шулаjковски досега реализирала над 30 самостојни изложби, учествувала во повеќе от 35 групни изложби во Македонија и странство.

   
   
                                                                           Од самата изложба

   
   
                                          Негови дела представени на изложбата

0

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија