Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

По покана на претседателот на Народното собрание на Р Бугарија од 4-6 март во дводневната официјална посета на Р Бугарија престојуваше претседателот на Собранието на Р Македонија Трајко Вељановски, заедно со пратениците во македонскиот Парламент: Роза Топузовска Каревска, Соња Мираковска и Цветко Грозданов.
Председателот на македонскиот Парламент заедно со делегацијата на првиот ден од посетата на 4 март го посети Културно-информативниот центар на Р Македонија во Софија, при што се запозна со активностите на КИЦ, со содржините што ги нуди на своите посетители Културно-информативниот центар, Програмата на културни настани за 2009 год., со богатата електронски обработена библиотека, периодиката, бесплатно ползување на интернет за посетителите, а особено внимание и интерес предизвика изложбата на современата македонска сликарка Марија Павловска.

   
   
                                                                                       Од посетата

 

 

 

 

 

 

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија