Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија и ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци, на 12 март во 18:00 часот во просториите на КИЦ беше отворена изложбата на современиот македонски сликар Владимир Темков. Изложбата ја отвори професорот на Нов бугарски универзитет Васил Влев.

Владимир Темков е роден 1959 год. во Кавадарци. Завршил Педагошка академија и Факултет за ликовна уметност, отсек графика. Член е на ДЛУМ од 2001 год.
Автор е на над дваесет самостојни изложби во Р.Македонија и странство, учесник е на десет групни изложби, учесник и организатор е на повеќе меѓународни ликовни колонии, меѓу кои од 1996 год. меѓународна ликовна колонија во Кавадарци.
Владимир Темков за своето богато творештво е наградуван со награди за графика, награда на градот Кавадарци

   
   
                                                                           Од самата изложба

   
   
                                          Негови дела представени на изложбата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија