Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија на 17 фебруари во 18:00 часот во просториите на КИЦ беше промовиран зборникот на документи "Македонското прашање во советската надворешна политика (1922-1940)", проект реализиран под водство на д-р Владо Поповски и проф. Ленина Жила. Зборникот го промовираа д-р Зоран Тодоровски и д-р Светлозар Елдров (Институт за Балканистика при БАН)

Зборникот документи е заеднички проект на Архивот за надворешна политика на Руската Федерација, Правниот факултет при универзитетот "Св.Св.Кирил и Методиј" од Скопје и Историскиот Факултет при Московскиот универзитет "М.В.Ломоносов"

   
   
                                                                                 Од промоцијата

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија