Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Други културни содржини - 2012

16 јануари
проект: гостување на Милчо Манчевски
Националната уметничка галерија "Арсенал Софија"

18 мај група Фолтин
проект: џез концерт
Sofia Live Club

21-26 мај Гордана Михаилова-Бошнакоска
проект: VI Фестивал на поезијата и уметноста "Словенска прегратка"
Варна

29 мај ансамбли: "Танец” - Р.Македонија, "Филип Кутев” - Р. Бугарија и "Коло” - Р. Србија
проект: гала концерт "Балканот во песни и ора"
Сала Ι, НДК

25 октомври
проект: осма Министерска конференција за културно наследство во Југоисточна Европа
Софија

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија