Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Во рамките на Културно-Информативен Центар на Р.Македонија во Софија се наоѓа и галерија во која свои изложби имаа голем број познати македонски уметници, сликари, скулптори и слично.

Во самата галерија покрај изложби се одржуваат и најразлични други културни перформанси, како например: видео проекции, книжевни вечери, рецитали, музички настани и слично. 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија