Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Годишна програма и активности – 2009 година

27 јануари Државен архив на Р Македонија
проект: изложба Македонија низ вековите; Промоција на најновите изданија на Државниот архив на Р Македонија
КИЦ на Р.Македонија

3 фебруари КИЦ на Р.Македонија во Софија
подарување книги на Националната библиотека на Р.Бугарија "Св.Св.Кирил и Методиј"
Националната библиотека на Р.Бугарија

17 фебруари КИЦ, д-р Владо Поповски и проф. Ленина Жила
проект: промоција на Зборникот на документи "Македонското прашање во советската надворешна политика (1922-1940)"
КИЦ на Р.Македонија

24 фебруари Национална галерија на Р Македонија
проект: изложба на Марија Павловска "Трепет"
КИЦ на Р.Македонија

4 март Посета на претседателот на Собранието на Р.Македонија Трајко Вељановски и парламентарна
делегација на КИЦ на Р.Македонија во Софија

5 март ИД "Макавеј"
проект: книжевен портрет на Драги Михајловски
КИЦ на Р.Македонија

12 март ЈОУ Дом на култура "Иван Мазов-Климе" - Кавадарци
проект: ликовна изложба на Владимир Темков
КИЦ на Р.Македонија

2 април Н.У.Музеј на современа уметност
проект: изложба на Лира Грабул - костимографија
Национален дворец на културата Софија

23 април Момчило Куфојанакис-виолина
и Весна Ангеловска-пијано

проект: концерт
Камерна сала "Бугарија"– Софија

28 април НУ Завод за заштита на спомениците на културата и музеј-Битола
проект: промоција на монографијата "Патот низ времето на Хераклеа Линкестис" од Аница Ѓорѓиевска со аудиовизуелна презентација и ликовна изложба Хераклеа во делата на уметниците
КИЦ на Р.Македонија

14 мај Национална галерија на Р Македонија
проект: изложба на Наташа Станковска и Наташа Милованчев
КИЦ на Р.Македонија

15-16 мај ИД "Макавеј"
проект: книжевен портрет на Ристо Василевски
проект: четврта македонска книжевна визита во Софија
КИЦ на Р.Македонија

4 јуни Никола Анѓелкоски
проект: изложба на карикатури
КИЦ на Р.Македонија

25 јуни Кристина Светиева
проект: концерт
Камерна сала "Бугарија"– Софија

30 јуни НИКЦ "Антон Панов" - Струмица
проект: ликовна изложба на Александар Филев
КИЦ на Р.Македонија

16 јули НУ Центар за култура "Григор Прличев" - Охрид
проект: портрет на охридски роднокрајни автори
КИЦ на Р.Македонија

8 септември Културно-Информативен Центар - Скопје
проект: изложба на слики на Цане Јанкуловски
КИЦ на Р.Македонија

23 септември ИД "Макавеј"
проект: промоција на книгата "За нас" од Филип Петровски
КИЦ на Р.Македонија

29 септември Доц.М-р Владимир Лазаревски и Проф.Д-р Милица Шкариќ
проект: камерен концерт за пијано и обоа
Камерна сала "Бугарија"– Софија

1 октомври Петар Попчев
проект: изложба на слики
КИЦ на Р.Македонија

15 октомври Хајруш Исени
проект: изложба на слики
КИЦ на Р.Македонија

23 октомври ИД "Макавеј", Сојузот на бугарските писатели, Издаваштво "Бугарски писател"
проект: промоција на книга "Дон Кихот меѓу албанците"
од Али Алиу
Галерија-книжарница Софија-прес

30 октомври Младински културен центар - Скопје
проект: Венеција виа МКЦ
изложбена сала Средец

10 ноември ЏЕЗИ МЕМ дооел - Скопје, подружница-галерија АРТ
проект: изложба скулптури на Владо Костов
КИЦ на Р.Македонија

17 ноември Музеј на современа уметност–Скопје
проект: изложба на слики од Владко Миладинов
Артгалерија, Национален дворец на културата - Софија

26 ноември Национална галерија на Р Македонија
проект: вечер посветена на македонскиот сликар Киро Урдин, со проекција на филмот "Вода и оган"
Столична библиотека, сала "Надежда"- Софија

8 декември Музеј на град Кратово
проект: историска изложба: Кратово низ вековите
КИЦ на Р.Македонија

17 декември Ана Кондратенко-виолина, Олег Кондратенко-виолина и Марија Вршкова-пијано
проект: концерт
Камерна сала "Бугарија"– Софија


 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија