Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Годишна програма и активности – 2010 година

26 јануари КИЦ и Чешки културен центар
проект: концерт на групата Music Progressive Quartet - Р.Македонија
Лилав салон, Чешки центар

23 фебруари ИД "Макавеј"
проект: вечер посветена на д-р Зоран Тодоровски
КИЦ на Р.Македонија

4 март Музеј на град Скопје
проект: изложба на Марин Димески
КИЦ на Р.Македонија

16 март ИД "Макавеј"
проект: книжевен портрет на Весна Ацевска
КИЦ на Р.Македонија

31 март НУ Антон Панов – Струмица
проект: Современа македонска ликовна уметност
Артгалерија, Национален дворец на културата - Софија

20 април Свечено одбележување на петгодишнината на
КИЦ на Р.Македонија во Софија
промоција на книга со книжевен портрет Гордана Бошнакоска
КИЦ на Р.Македонија

4 мај Македонско етнолошко друштво-Скопје
проект: Македонски етнолошки филм
КИЦ на Р.Македонија

13,14,15 мај ИД "Макавеј"
проект: петта македонска книжевна визита во Софија
КИЦ на Р.Македонија

2 јуни Ирена Паскали
проект: самостојна изложба
КИЦ на Р.Македонија

15 јуни НОВА ЛИНИЈА - Асоцијација за култура и уметност
проект: самостојна изложба на Данчо Кал’чев "ГЕНЕСИС"
КИЦ на Р.Македонија

1 јули НУ Центар за култура "Бели Мугри“ - Кочани
проект: историска изложба “Војводата Славчо Абазов
КИЦ на Р.Македонија

9 септември Национална галерија на Македонија
проект: самостојна изложба на Владимир Георгиевски
Сојуз на бугарските художници

16 септември Музичка Младина на Македонија
проект: концертен настап на квартетот флејти "АУЛОС
Софиската градска галерија

30 септември НУ Музеј на современата уметност, Скопје
проект: изложба на Соња Димитрова "Ќесичка чај" 
КИЦ на Р.Македонија

15 октомври ИД "Макавеј"
проект: книжевен портрет на Бранко Цветковски
КИЦ на Р.Македонија

8 ноември Национална галерија на Македонија
проект: самостојна изложба на Нове Франговски
галерија Средец

9 декември НУ Библиотека "Гоце Делчев“ - Штип
проект: промоција на книги, претставување на поети/писатели
КИЦ на Р.Македонија

16 декември Национална галерија на Македонија
проект: самостојна изложба на Јана Манева-Чупоска
КИЦ на Р.Македонија


 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија