Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
08:30-16:30 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Годишна програма и активности – 2011 година

24 фебруари НУ Центар за култура "Григор Прличев“ - Охрид
проект: промоција на наградениот писател од Охрид за 2010, Тоде Илиевски
КИЦ на Р.Македонија

10 март НУ Музеј на современата уметност - Скопје
проект: изложба на Кирил Гегоски "Пејзажот“
КИЦ на Р.Македонија

16 март Камерен ансамбл "Консонанс
проект: концерт на ансамблот
Камерна сала "Бугарија" – Софија

19 април НУ Национална галерија на Македонија
проект: селекција од ретроспективната изложба на Решат Амети
Артгалерија, Национален дворец на културата - Софија

3 мај Пијано Дуо Гелебешеви
проект: концерт
Национален музеј "Земјата и луѓето"

16 јуни Скопски дувачки квинтет
проект: концерт
Национален музеј "Земјата и луѓето"

1 септември НУ Музеј на современата уметност – Скопје
проект: изложба “Синестезија
галерија Средец

6 октомври Биљана Кајевиќ
проект: самостојна изложба
КИЦ на Р.Македонија

20 октомври ДУО СКУПИ
проект: концерт
КИЦ на Р.Македонија

27 октомври Сојуз на литературни преведувачи на Македонија
проект: изложба на дела од македонски автори со превод на странски јазици
КИЦ на Р.Македонија

1 декември НУ Национална галерија на Македонија
проект: изложба на Маја Анастасова Христова "Град - импресии, приказни, метафори II..."
КИЦ на Р.Македонија

14 декември НУ Музеј на современата уметност - Скопје
проект: изложба "Невидливиот пејзаж“
КИЦ на Р.Македонија

 


 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија