Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Културно-информативниот Центар на Р Македонија и Друштвото за издавачка дејност Макавеј - Скопје, во рамките на третата македонска книжевна визита во Софија, на 15 мај во
20 часот во големата сала на Софија-прес, организираа средба со македонски поети

Пред софиската публика со своја поезија беа представени: Иван Чаповски, Трајан Петровски, Бранко Цветковски, Паско Кузман, Илија Велев и други. Преведени од македонски на бугарски јазик од бугарскиот писател Димитар Христов, песните беа интерпретирани

   
   
                                                                        Од книжевната вечер

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија