Културно-Информативен Центар
на Р.Македонија во Софија
почетна
галерија

Работно време:
понеделник-петок
09:00-17:00 часот

Повелете,
посетете не!


 

 

Културно-информативниот Центар на Р Македонија и Друштвото за издавачка дејност Макавеј - Скопје, во рамките на третата македонска книжевна визита во Софија, на 16 мај во
11 часот, организираа книжевна трибина: Новите тенденции во македонската и бугарската литература

На трибината земаа учество: Николај Петев, Блаже Миневски, Петар Караангов, Иван Гранитски, Димитар Христов, д-р Ангелина Марковска-Бановиќ, Иван Есенски, Бранко Цветковски, Кирил Милчев, Роман Кисјов и други. Со поздравен говор на книжевната трибина се обрати директорот на КИЦ на Р Македонија во Софија Доста Димовска. Исто така за прв пат беше врачена наградата за афирмација на македонската литература во Р.Бугарија "Македонски книжевен Дедал" на познатиот бугарски писател и претседател на Сојузот на бугарски писатели Николај Петев

   
   
                                                                    Од книжевната трибина

 

Културно-Информативен
Центар на Р.Македонија
e-mail:rmkic@yahoo.com
тел/факс: 029461492
ул. Обориште 7
1504 Софија