КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Државен архив на Р. Македонија, проект: Изложба Македонија низ вековите; Промоција на најновите изданија на Државниот архив на Р. Македонија

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија и Државениот архив на Р. Македонија, на 27 јануари во 18:00 часот, во просториите на КИЦ се одржа изложбата Македонија низ вековите и истовремено се изврши промоција на најновите изданија на Државниот архив на Р.Македонија. Изложбата ја отворија директорот на архивот д-р Зоран Тодоровски и Цочо Билјарски експерт од Државната агенција-Архиви на Р. Бугарија.

Изложбата низ архивски документи, фотографии, илустрации и карти го представи целокупниот етнички, културен и историски развој што се случуваше во минатото на почвата на Македонија.

Државен архив на Р. Македонија, проект: Изложба Македонија низ вековите; Промоција на најновите изданија на Државниот архив на Р. Македонија (фотографија)
Државен архив на Р. Македонија, проект: Изложба Македонија низ вековите; Промоција на најновите изданија на Државниот архив на Р. Македонија (фотографија)
Државен архив на Р. Македонија, проект: Изложба Македонија низ вековите; Промоција на најновите изданија на Државниот архив на Р. Македонија (фотографија)
Државен архив на Р. Македонија, проект: Изложба Македонија низ вековите; Промоција на најновите изданија на Државниот архив на Р. Македонија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31