КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Посета на претседателот на Собранието на Р. Македонија Трајко Вељановски и парламентарна делегација на КИЦ на Р. Македонија во Софија

По покана на претседателот на Народното собрание на Р. Бугарија од 4-6 март во дводневната официјална посета на Р. Бугарија престојуваше претседателот на Собранието на Р. Македонија Трајко Вељановски, заедно со пратениците во македонскиот Парламент: Роза Топузовска Каревска, Соња Мираковска и Цветко Грозданов. 
Председателот на македонскиот Парламент заедно со делегацијата на првиот ден од посетата на 4 март го посети Културно-информативниот центар на Р Македонија во Софија, при што се запозна со активностите на КИЦ, со содржините што ги нуди на своите посетители Културно-информативниот центар, Програмата на културни настани за 2009 год., со богатата електронски обработена библиотека, периодиката, бесплатно ползување на интернет за посетителите, а особено внимание и интерес предизвика изложбата на современата македонска сликарка Марија Павловска.

 

Посета на претседателот на Собранието на Р. Македонија Трајко Вељановски и парламентарна делегација на КИЦ на Р. Македонија во Софија (фотографија)
Посета на претседателот на Собранието на Р. Македонија Трајко Вељановски и парламентарна делегација на КИЦ на Р. Македонија во Софија (фотографија)
Посета на претседателот на Собранието на Р. Македонија Трајко Вељановски и парламентарна делегација на КИЦ на Р. Македонија во Софија (фотографија)
Посета на претседателот на Собранието на Р. Македонија Трајко Вељановски и парламентарна делегација на КИЦ на Р. Македонија во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31