КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

 • Македонски
 • Български
Македонски

Романтична поезија и музика

ул. „Обориште“ 7, Софија
4 Feb 2019 - 18:30
Романтична поезија и музика (банер)

На 4 февруари (понеделник) 2019 година, во КИЦ на РМ во Софија, ќе се одржи камерен концерт  насловен „Романтична  поезија и музика“, по повод 147 години од раѓањето на Гоце Делчев. Концертот е во соработка со Меѓународната фондација за култура „Гоце Делчев“, раководена од  диригентот Христо Христов.

На концерот ќе земат учество Сузане Браунштефер, Ѓорги Георгиев-Антика, Георгиос Филаделфевс и Десислава Тодорова. На камерниот концерт  ќе се изведат дела од Верди, Штраус, Бизе, Пејо Јаворов, Петре М. Андреевски, Офенбах и други европски автори, а во галеријата на КИЦ ќе биде претставена изложбата на сликарски дела од ликовните уметници Марјан Ѕин и Иво Пецов.

Share

Настани

 • 7 May 2019 - 18:30
  Групна изложба „Интеграција на идентитети“ во Пловдив (банер)

  Неколкугодишниот проект „Поврзување“ на КИЦ на РСМ во Софија, оваа 2019 година, се прошири и збогати со групна тематска изложба, за чија подготовка и остварување помогнаа кураторите од  Северна Македонија и Бугарија – Горанчо Георгиевски и Свилен Стефанов. По неколкугодишното заедничко делување и дружење,...

  Балабанова куќа, ул. „Константин Стоилов“ 57, Пловдив
 • 1 Jun 2019 - 20:00
  Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (банер)

  „Western Balkans Band BG“ ги обединува музичарите од Западен Балкан. Нивната фасцинантна музика ги претставува заедничките корени на историјата и звукот на балканската музика, со неспоредлив ритам и спонтаност.

  WESTERN BALKANS BAND BG НА АНТИЧКИ ТЕАТАР

  Кога: 1 јуни 2019 год., 20:00 часот

  Каде:...

  Антички театaр, Пловдив

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30