КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Стихови од Славе Ѓорго Димоски на Петта Европска ноќ на литературата во Софија

 

На 11 мај 2016 година, во 70 европски градови, во 12 градови во Р. Бугарија и на 15 различни места во Софија, се одржа Петтата Европска литературна ноќ, на која КИЦ на Р. Македонија во Софија учествуваше по четврти пат. Во просторот наречен "Склад", ул. Г. Бенковски 11, беа интерпретирани стихови од Славе Ѓорго Димоски, од неговата стихозбирка на бугарски јазик "Последните ракописи". Стиховите ги интерпретираа Ѓорги Георгиев-Антика и Игор Дамјанов.

Стихови од Славе Ѓорго Димоски на Петта Европска ноќ на литературата во Софија (фотографија)
Стихови од Славе Ѓорго Димоски на Петта Европска ноќ на литературата во Софија (фотографија)
Стихови од Славе Ѓорго Димоски на Петта Европска ноќ на литературата во Софија (фотографија)
Стихови од Славе Ѓорго Димоски на Петта Европска ноќ на литературата во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31