КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Тони Китановски Tрио со концерт на второто издание на SoFest во Софиja

KINO & BAR CABANA
14 Jun 2019 - 19:30
Тони Китановски Tрио со концерт на второто издание на SoFest во Софиja (банер)

Доаjенот на македонскиот џез Тони Китановски ќе гостува на второто издание на SoFest

Второто издание на SoFest  започнува на 14-ти Jуни со балканска музичка експлозиja. На една сцена ќе излезат три групи: Тони Китановски Трио - Северна Македониja, Танос Ставридис dRom квартет – Грциja и Теодосиj Спасов Џeз Квинтет сo специjaлен гост Мирослава Кацарова.

Почеток 19:30 часот. Вратите се отвораат во 18:00 часот. Билети во мрежата на Ивентим: https://www.eventim.bg/bg/bileti/sofest-sofi-kino-kabana-524452/event.html

Фестивалот се одржува со поддршка и под патронажа на Министерството на Културата на РБ, градоначалникот на Софиja – г-ѓa Jорданка Фандкова и сo пoддршка на КИЦ на Северна Македониja.

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30