КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български
Македонски

Библиотека

Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија располага со богата, современо обработена библиотека во која се содржани над 3500 наслови во најголем дел објавени на македонски јазик, од областа на филозофијата, религијата, науката, уметноста, литературата, историјата, политиката, фолклорот и етнографијата, архитектурата итн.

Снимка от библиотеката на КИЦРМ, София Снимка от библиотеката на КИЦРМ, София

Снимка от библиотеката на КИЦРМ, София Снимка от библиотеката на КИЦРМ, София

Секоја книга е компјутерски обработена по програмата Wisis, пребарувањето на библиотечниот фонд е компјутерско. Можно е по Ваш избор да позајмите книги за дома, да станете член на библиотеката на Културно-информативен центар на Северна Македонија.

Share

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

Календар

S M T W T F S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30