КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български
Македонски

Настани

21 May 2019 - 10:30
Изложба IMposter на Маријана Иванова, дел од проектот „Поврзување“ на КИЦ на РСМ во Софија (банер)

На 21 Мај (вторник) 2019, во изложбениот простор на Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија, ќе биде отворена изложбата ,,IMposter“ на Маријана Иванова. Изложба на младата уметница е дел проектот ,,Поврзување’’ на КИЦ на РСМ во Софија и се состои од плакати од нејзините дипломските проекти.

ул. „Обориште“ 7, Софија
1 Jun 2019 - 20:00
Концерт на „Western Balkans Band BG“ вo Антички театaр, Пловдив (банер)

„Western Balkans Band BG“ ги обединува музичарите од Западен Балкан. Нивната фасцинантна музика ги претставува заедничките корени на историјата и звукот на балканската музика, со неспоредлив ритам и спонтаност.

WESTERN BALKANS BAND BG НА АНТИЧКИ ТЕАТАР

Кога: 1 јуни 2019 год., 20:00 часот

Каде: Антички театар Пловдив

WESTERN BALKANS BAND BG со учеството на:

Антички театaр, Пловдив
Share

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31