КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

"Џез импресии" за пијано и кларинет

Долги аплаузи и бис измамија македонските музички уметници Емилија Потевска Попивода и Бранко Пaвлоски пред полниот салон на музичкиот центар "Борис Христов" на 18 октомври во Софија. НА програмата насловена како "Џез импресии" за пијано и кларинет, беа изведени "Рапсодијата во сино" од Џорџ Гершвин, "Историјата на тангото" од Астор Пјацола, "Сонатата" од Леонард Бернштајн и посебно впечатливата интерпретација на "Кончертино" од Анте Гргин. Во име на Амбасадата на Р. Мaкедонија во Софија, познатите македонски уметници ги поздрави и претстави директорот на македонскиот Центар во Софија Васко Шутаров. Концертот беше дел од годишната програма на центарот за 2016 година и финансиски беше поддржан од Министерството за култура на Р. Македонија.

"Џез импресии" за пијано и кларинет (снимка)
"Џез импресии" за пијано и кларинет (снимка)
"Џез импресии" за пијано и кларинет (снимка)
"Џез импресии" за пијано и кларинет (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31