КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български
Македонски

Концерт со наслов "Македонски виртуози"

На 11 јуни во рамките на XX Салон на Уметностите, во Националниот Дворец на Културата се одржа камерен концерт со наслов "Македонски виртуози".

На концертот настапија Страшо Темков (флејта), Гордана Неделковска (обоа) и Елена Атанасковска (пијано).

Беа исполнети дела од Ј.С. Бах, С. Веруст, Р. Шуман, Т. ЛАлие, Е. Мориконе, К. Дебиси, Г. Коларовски, К. Зграјан, П. И. Чајковски, Ф. Пуленк и Т. Прокопиев.

Концерт со наслов "Македонски виртуози" (снимка)
Концерт со наслов "Македонски виртуози" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31