КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

"130 тома македонска книжевност на англиски јазик"

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р.Македонија, на 31 јануари во 15:00 часот во просториите на КИЦ беше промовирана едицијата "130 тома македонска книжевност на англиски јазик". Пригодно обраќање, по повод овој настан, имаше директорот на Културно-информативниот Центар, Васко Шутаров.

Овој капитален проект, низ 30.000 страници, низ сите жанрови, стилови и литературни вредности, претставува пресек и вистинска панорама на македонското литературно творештво.
130 тома македонска книжевност на англиски јазик, се веќе достапни за бројните читатели и членови на Библиотеката на Културно-информативниот Центар.

"130 тома македонска книжовност на Английски език" (снимка)
"130 тома македонска книжевност на англиски јазик" (снимка)
"130 тома македонска книжевност на англиски јазик" (снимка)
"130 тома македонска книжевност на англиски јазик" (снимка)
"130 тома македонска книжевност на англиски јазик" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31