КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

15 години од отворањето на КИЦ во Софија

Почитувани пријатели, на 27 Април 2020 се навршуваат петнаесет години од отворањето на Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија. По повод овој скромен јубилеј, во галеријата на КИЦ е поставена ретроспективна изложба на плакати од одржаните настани во КИЦ на Република Северна Македонија во последните 2 години. Автор на изложениот дел од плакатите, кои во изминатиот период информираа за различните културни настани, е ликовниот уметник Иво Пецов.

Целокупната програма одобрена од Министерството за култура на Република Северна Македонија за оваа година и настаните кои што требаше да се одржат во Март и Април, се одложени за периодот по крајот на кризата со КОВИД-19.

Преку фотографии би сакале да ја прикажеме атмосферата во галеријата на КИЦ, каде што е обновено осветлувањето, од библиотеката каде што се обновени библиотечните полици и да информираме дека КИЦ на Република Северна Македонија е во постојан контакт со своите колеги и институции за продолжување на активностите веднаш штом ќе се создадат услови за тоа.

15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)
15 години од отворањето на КИЦ во Софија (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30