КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

16-ти Меѓународен книжевен фестивал во Русе

4 Oct 2023 - 18:00

Во чест на нобеловецот Елиас Канети по потекло од град Русе, по 16-ти пат се одржува Меѓународниот книжевен  фестивал на европските писатели од 1 до 12 Октомври 2023 година.

Оваа година мото на фестивалот е “Сонот на разумот...”. Ќе бидат претставени автори од повеќе европски држави, а Северна Македонија ќе биде претставена со Сашко Насев, Катедрата за филмска и театарска драматургија на ФДУ, Скопје и македонската сценариска и драматург, Весна Куслеска.

Ќе бидат претставени и бугарската, унгарската, австриската, германската, полската и други европски литератури.

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31