КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

43 Софиски меѓународен саем на книгата

Од 7- 13 декември се одржа Софиски меѓународен саем на книгата, на кој со свој македонски штанд се представи и Р. Мaкедонија, преку книгоиздателството "Македонска литера". На 8 декември беше одржана промоција на делата "Сплаварот на Вардар" и "Вишновата градина" од македонските автори Владимир Плавевски и Фросина Пармаковска, во издание на бугарското книгоиздателство "Персеј".

На 9 декември на македонскиот штанд во НДК , беа претставени делата "Збркана сказна" од Киро Донев, "Посмртна венчавка" од Паскал Гилевски и "Ѕвездениот корен" од Анте Поповски, во издание на бугарските книгоиздателства Мултипринт, Персеј и Ерго.

43 Софиски меѓународен саем на книгата (снимка)
43 Софиски меѓународен саем на книгата (снимка)
43 Софиски меѓународен саем на книгата (снимка)
43 Софиски меѓународен саем на книгата (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30