КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Амбасадата на Република Северна Македонија во Софија, меѓу 12 странски дипломатски мисии на територијата на населба „Изгрев“, учествува во XXV јубилејна изложба со дело од свој автор

XXV јубилејна изложба на уметниците од населбата „Изгрев“ 2020 - „Изгревот на творештвото - четвртина век“ беше свечено отворена на 4 ноември од 18 часот, во зградата на Интерпред, населба „Изгрев“, Софија

Изложбата е во организација на населба Изгрев, под покровителство на градоначалникот д-р Делјан Георгиев, а се спроведува со помош на Сојузот на бугарските уметници и Интерпред - СТЦ Софија АД.

Во свечениот дел на отворањето, како преставник на Амбасадата на Северна Македонија, присуствуваше г-н Владимир Крстевски.

Графиката „Ослободувачко средство“ на Иво Пецов може да се види во генералната селекција на споменатата групна изложба, во периодот помеѓу 4 и 27 ноември 2020 година.

Амбасадата на Република Северна Македонија во Софија, меѓу 12 странски дипломатски мисии на територијата на населба „Изгрев“, учествува во XXV јубилејна изложба со дело од свој автор (фотографија)
Амбасадата на Република Северна Македонија во Софија, меѓу 12 странски дипломатски мисии на територијата на населба „Изгрев“, учествува во XXV јубилејна изложба со дело од свој автор (фотографија)
Амбасадата на Република Северна Македонија во Софија, меѓу 12 странски дипломатски мисии на територијата на населба „Изгрев“, учествува во XXV јубилејна изложба со дело од свој автор (фотографија)
Амбасадата на Република Северна Македонија во Софија, меѓу 12 странски дипломатски мисии на територијата на населба „Изгрев“, учествува во XXV јубилејна изложба со дело од свој автор (фотографија)
Амбасадата на Република Северна Македонија во Софија, меѓу 12 странски дипломатски мисии на територијата на населба „Изгрев“, учествува во XXV јубилејна изложба со дело од свој автор (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30