КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Ана Гацева, проект: Солистички пијано-концерт

Културно-информативниот центар на Р. Македонија во Софија на 14 фебруари ја претстави пред бугарската јавност македонската пијанистка Ана Гацева со концерт, кој се одржа во престижната Камерна сала- Бугарија. На програмата беа дела од Дејвис, Шуман, Барток и Гинастера.

Ана Гацева завршила пиано на ФМУ во Скопје на Универзитетот "Св.Кирил и Методиј". Магистрирала на истиот Универзитет. Гацева е првиот доктор по пиано интерпретација во Македонија. Светски познатата Sommer Akademie Mozarteum во Салзбург ја завршила во класата на проф.A.Delle Vigne. Во Париз дипломира и магистрира камерна музика на Ecole Normale de Musique A.Cortot. Ана Гацева од 2004 година работи како доцент по пиано на Факултетот за уметности во Тетово.

Ана Гацева, проект: Солистички пијано-концерт (фотографија)
Ана Гацева, проект: Солистички пијано-концерт (фотографија)
Ана Гацева, проект: Солистички пијано-концерт (фотографија)
Ана Гацева, проект: Солистички пијано-концерт (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31