КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Археолошката изложба "Дамски накит од Македонија"

Во рамките на одбележувањето на 10 годишниот јубилеј на КИЦ на Р. Македонија во Софија, на 28 мај беше отворена археолошката изложба "Дамски накит од Македонија".

Изложбата на која беа претставени 45 артефакти, беше реализирана во соработка со Археолошкиот Музеј на Македонија. Изложбата ја прогласија за отворена Министерката за култура Др. Елизабета Канческа-Милевска, мр Васко Шутаров и Весела Честоева, директор на Археолошкиот Музеј. Комесар на изложбата беше Ирена Колиштркоска-Настева.

Археолошката изложба "Дамски накит од Македонија" (снимка)
Археолошката изложба "Дамски накит од Македонија" (снимка)
Археолошката изложба "Дамски накит од Македонија" (снимка)
Археолошката изложба "Дамски накит од Македонија" (снимка)
Археолошката изложба "Дамски накит од Македонија" (снимка)
Археолошката изложба "Дамски накит од Македонија" (снимка)
Археолошката изложба "Дамски накит од Македонија" (снимка)
Археолошката изложба "Дамски накит од Македонија" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30