КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Балканските музички ѕвезди Дац (Драган Спасов) и Александар (Митевски) во КИЦ на РСМ во Софија

Изминативе денови во работна посета на Софија престојуваа славните балкански музички ѕвезди Дац (Драган Спасов) и Александар (Митевски), придружени од Војче Петрушев (хармоника). По огромниот успех што го доживееаја во Бугарија со каверот „Корона чао“ и обработката на бугарскиот шлагер „Целувката на Ана“, Дац и Александар се многу канети артисти за настапи по медиумите, концерти во живо и друг вид соработка со бугарските колеги.

На 08.02.2021 година го посетија и Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија, каде што за кратко време и со нивниот дух и шарм, покрај тоа што се запознаа со работата и активностите на нашата институција, подарија од нивното ЦД љубовен пасош и најавија следни видувања во месеците што следат.

 

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30