КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Блескава поетска вечер на Радован Павловски во Софија

На 14 јуни, салонот на македонскиот културно-информативен центар во Софија беше претесен да ги прими почитувачите на поезијата на големиот македонски поет Радован Павловски. На своето прво гостување во главниот град на Бугарија, академик Павловски беше претставен со интерпретација на негови стихови од анталогиските песни, преведени на бугарски јазик од поетот Роман Кисјов. Големиот литературен опус на Радован Павловски беше претставен од директорот на македонскиот центар Васко Шутаров и поетот Бранко Цветковски. Стиховите што во своја интерпретација ги говореше академик Павловски, измамија силни и долги аплаузи.

а музичкиот дел од портретот на големиот поет, се погрижија Сара Костадинова на харфа и Ива Христова на гитара, а стихови од поетот интерпретираше актерот Иван Калошев.

Проектот за литературно претставување на Радован Павловски во Софија беше остварен во соработка на КИЦ на Р.Македонија во Софија и ИД Макавеј-Скопје, со поддршка од Министерството за култура на Р.Македонија.

Блескава поетска вечер на Радован Павловски во Софија (снимка)
Блескава поетска вечер на Радован Павловски во Софија (снимка)
Блескава поетска вечер на Радован Павловски во Софија (снимка)
Блескава поетска вечер на Радован Павловски во Софија (снимка)
Блескава поетска вечер на Радован Павловски во Софија (снимка)
Блескава поетска вечер на Радован Павловски во Софија (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30