КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Блок од три документарни филмови

По повод 10 годишниот јубилеј на КИЦ на Р. МАкедонија во Софија, на 27 април ќе биде прикажан блок од три документарни филмови од нашата земја, на интернационалната тв мрежа Дануб Тв. Станува збор за трите документатни филмови "Свадбата во Кокино" по сценарио и режија на Анита Ѓорѓиоска, филмот "Самовилската вода" по сценарио на Валентина Илиевска и режија на Иван Митевски и филмот "Патот на надежта" по сценарио и режија на Анита Ѓорѓиоска. Сите три филма се во продукција на Музеј Куманово а гледачите на онлајн интерактивната телевизија Дануб Тв ќе можат премиерно да ги одгледаат филмовите во три блока по 45 минути за д можат да бидат гледани со внимание од бројните гледачи ширум светот, во различни временски зони.

Дануб Тв и КИЦ на Р. МАкедонија преку ова заедничко одбележување на јубилејот на нашиот Центар во Софија, најавуваат и понатамошна соработка на план на промоција на македонската култура, уметност, туризам-теми кои се во најголем дел застапени на овој модерен тв канал. (www.danubtv.com)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31