КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

"Буре барут"

Со две претстави во 16 и 18,30 часот на 10 декември во Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија се претставија македонски и бугарски студенти во претставата "Буре барут" според драмскиот текст од Дејан Дуковски. Режијата беше на младата режисерка Ана Батева, а во претставата играа македонски и бугарски студенти по глума и музика од НБУ и НАТФИЗ, Сара Мејс, Тодор Боров, Ива Христовска, Коле Китанов, Стефан Здравески, Емануил Костадинов, Катерина Златарова, Јана Грозданова, Красимир Спиридонов, Александар Бахнов.

Заради големиот интерес кај публиката, претставата ќе се игра и во јануари 2014 година.

Проектот беше во реализација на Културно-информативниот Центар на Р.Македонија и со поддршка од нашето Министерство за култура.

"Буре барут" (снимка)
"Буре барут" (снимка)
"Буре барут" (снимка)
"Буре барут" (снимка)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30