КУЛТУРНО-ИНФОРМАТИВEН ЦЕНТАР НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СОФИЈА

  • Македонски
  • Български

Д-р Владо Поповски и проф. Ленина Жила, проект: Промоција на Зборникот на документи "Македонското прашање во советската надворешна политика (1922-1940)"

Во организација на Културно-информативниот центар на Р. Македонија, на 17 фебруари во 18:00 часот, во просториите на КИЦ беше промовиран зборникот на документи "Македонското прашање во советската надворешна политика (1922-1940)", проект реализиран под водство на д-р Владо Поповски и проф. Ленина Жила. Зборникот го промовираа д-р Зоран Тодоровски и д-р Светлозар Елдров (Институт за Балканистика при БАН).

Зборникот документи е заеднички проект на Архивот за надворешна политика на Руската Федерација, Правниот факултет при универзитетот "Св.Св.Кирил и Методиј" од Скопје и Историскиот Факултет при Московскиот универзитет "М.В. Ломоносов"

Д-р Владо Поповски и проф. Ленина Жила, проект: Промоција на Зборникот на документи "Македонското прашање во советската надворешна политика (1922-1940)" (фотографија)
Д-р Владо Поповски и проф. Ленина Жила, проект: Промоција на Зборникот на документи "Македонското прашање во советската надворешна политика (1922-1940)" (фотографија)
Д-р Владо Поповски и проф. Ленина Жила, проект: Промоција на Зборникот на документи "Македонското прашање во советската надворешна политика (1922-1940)" (фотографија)
Д-р Владо Поповски и проф. Ленина Жила, проект: Промоција на Зборникот на документи "Македонското прашање во советската надворешна политика (1922-1940)" (фотографија)

Настани

Share

За КИЦ на РСМ

E-mail: rmkic@yahoo.com

тел.: + 359 2 946 1492

ул. „Обориште“ 7, 1504 Софиja

Билтен

За информации и настани од сајтот

СИГУРНОСТ
Потврдувањето докажува дека сте реален корисник.

Календар

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30